GASTRONOMSKA PRIČA VALAMARA: LOKALNI OKUSI NA TANJURU

Gastronomija u Valamaru priča priču o tradiciji, inovacijama i održivosti, okusi koji povezuju goste s destinacijom i ostavljaju nezaboravan dojam. Suradnja s vrhunskim chefovima, naglasak na lokalnim namirnicama i partnerstva s obiteljskim gospodarstvima čine Valamarov pristup autentičnim i inspirativnim. Svaki novi gastronomski projekt potvrđuje posvećenost brendu regionalnim okusima, očuvanju kulinarske baštine i stvaranju nezaboravnog doživljaja za svakog gosta.

Gastronomska priča Valamara: Lokalni okusi na tanjuru

Od sunca sazrela rajčica, svježa riba iz jutarnjeg ulova, domaći sir i maslinovo ulje iz obiteljskih gospodarstava, u Valamaru svaki obrok priča priču o autentičnim okusima Hrvatske. Na svakom tanjuru gosti mogu osjetiti najbolje što lokalni proizvođači nude, zahvaljujući suradnji s više od stotinu OPG-ova diljem zemlje. Primjerice, OPG Mucić Jasena iz Vodnjana donosi lješnjake i ulje lješnjaka, proizvedene po ekološkim standardima, dok OPG Pavan Leon s otoka Krka nudi ovčji sir, janjetinu i povrće uzgojeno prirodnim gnojivom. U novootvorenom resortu Arbi Vilma Slastice nude autentičnu i najpoznatiju Rapsku tortu, koja je sama i potekla iz otoka Raba.

Partnerstvo za autentičnost i održivost

Više od 78% hrane i pića u Valamarovim hotelima, kampovima i resortima dolazi od lokalnih dobavljača. Time se ne samo podiže kvaliteta i svježina, već se i snažno podržava domaće gospodarstvo i tradicija. Kroz platformu Valfresco Direkt, svakodnevno se njeguje veza s maslinarima, vinogradarima, ribarima i povrtlarima, osiguravajući da svaki tanjur bude odraz bogatstva hrvatske gastronomije.

Hrvatski specijaliteti za gurmanski doživljaj

Svaka destinacija nudi autohtone specijalitete, birana vina i inovativne deserte od sezonskog voća. Restorani poput Spinnakera u Poreču i Miramarea na Isabella Island Resortu dio su prestižnog Gault&Millau vodiča, potvrđujući kako Valamar spaja gastronomske ideje i majstorsku izvedbu jela, sve uz inspirativne poglede i ambijente. Krajem godine gastronomska priča dobiva novu dimenziju s otvaranjem ekskluzivnog restorana u suradnji s Anom Roš, svjetski poznatom chefom koja koristi sezonske i domaće namirnice u inovativnim interpretacijama tradicionalnih jela.

Gastronomija koja čuva zajednicu

Valamarova gastronomija ne nudi samo užitak za goste, ona čuva tradiciju, podržava lokalna gospodarstva i njeguje hrvatsku kulinarsku baštinu. Svaka suradnja s domaćim proizvođačima jača zajednicu, produbljuje veze i osigurava da autentični okusi Hrvatske ostanu živi i za buduće generacije.